Translate

maanantai 30. tammikuuta 2017

Mother of the bride Shawl, part 1

VAROITUS, SUURI VAARA ADDIKTOITUA!


Niin nimittäin minulle kävi... Ikinä en ole mihinkään ohjeeseen jäänyt näin koukkuun, villasukkia lukuunottamatta. Aluksi ajattelin, että kerään kaikki huivit samaan sepostukseen, mutta pian tuli huomattua että niitä on liian monta. Ja lisää vaan tulee! Noh, aloitetaan alkeista eli ohjeen löysin täältä.

Osa näistä kuvista on jo yli vuoden vanhoja. Silloin nimittäin kaikki alkoi. Tuli käytyä lankamaailmassa ja löydettyä valloittavia herkkulankoja. Ja aloitettua huivi tyttären opettajalle jouluksi Hjertegarnin Natur Uld Flammesta, 100% villalangasta...


Siihen sivuun tuli tarve tehdä myös koulun joulumyyjäisiin yksi huivi arpajaisten palkinnoksi. Ja aivan yllättäen tarve myös tehdä toinen vihreä huivi toiselle opettajalle. Olin jo aivan koukussa :D. Punaisen ja vihreän huivin lankana on samalta Lankamaailman reissulta löytyneet 100% akryylikerät, merkkiä en enää muista.Sen reissun langat alkoivat uhkaavasti loppumaan, joten otin käyttöön omista varastoistani Novitan Puro Batikit (100% akryyli) ja pyöräytin vielä samalle joululle yhden huivin anopille vietäväksi muutaman tuhannen kilometrin päähän.  


Sitten pitikin jo tehdä uusi reissu lankamaailmaan, ihan kuin ei omissa varastoissa olisi ollut enempää lankaa :D.

 

Ja niin syntyi paksusta 100% villalangasta graafisempaa teatterihuivia...


...väliin vähän rannetta rentouttavaa neulottua villahuivia...

 

 ... ja sitten tämä jo alussakin kuvattu herkkujen herkku omalle kummitädilleni. Nimittäin uskokaa tai älkää, myös tämmöinen valmispussi löytyi Lankamaailman alekorista kuudella eurolla! Pussiin oli kerätty ilmiömäisellä värisilmällä esillä olleita ja mallineuleisiin käytettyjen lankojen loppukeriä. Tämä huivi valmistuikin kahdessa päivässä, värit hivelivät silmää niin silmittömästi ettei työtä pystynyt laskemaan käsistään. No okei okei, oli siinä lisänä uusi ergonomisesti muotoiltu virkkuukoukkukin lisäkoukuttimena. Lanka on hyvin pitkälle seiskaveikkaa vastaava, 75% villaa, 25% keinokuitua. Nimeä en enää muista kun vaan kassalla sen pikaisesti kuulin.


Ja juu ei, tässä ei todellakaan vielä ollut kaikki... Vain pari ensimmäistä...


Ei kommentteja: