Translate

perjantai 27. tammikuuta 2017

Joulukalenterina Heidi Alanderin Satakieli


Läheisen käsityöliike Merletton neuleillasta vinkattiin  neulottavasta joulukalenterista, joka kuulosti niin herkulliselta että kotona kirjauduin piiiiitkästä aikaa Ravelryyn ja ostin ohjeen - Heidi Alanderin Satakieleen jonka neuleohjetta paljastettiin joulukuussa joka toisena päivänä yhteensä kahdessatoista osassa. Toisinsanoen ohje ei paljastanut minkälainen huivi oli kyseessä, alussa oli tiedossa vain käytetty lanka, värit sekä neuletiheys puikkosuosituksineen. Kutkuttavaa!

Ohjeessa käytetty lanka oli aivan jotain muuta, minä hiipparoin omille hillo... ei kun lankapurkeilleni ja löysin sieltä aika maittavan väriyhdistelmän erimerkkisiä mohairlankoja joita olin hillonnut yli kymmenen vuotta, yhtä oli jo minua ennen hillonnut oma äitini ties kuinka kauan, joten todellakin nostalgiset langat tuli valittua työhön jonka ulkonäöstä minulla ei ollut mitään hajua. Ihanaa vaarallista elämää :D! Vain yhden langan jouduin ostamaan uutena, siihen valikoitui Regian ruskea sukkalanka kontrastiksi mohairlangoille. Myös vaaleanvioletti lanka poikkeaa mohairsekoitteista, siihen löysin Novitan Minikeristä nytterön 100% akryyliä.

Huivista jääneistä lankajämistä pyöräytin vielä pipan johon toistin huivin mallia oman mieleni mukaan.

Sanottava on, että todella toivon että ensi joulu tuo uuden yhtä herkullisen neulejoulukalenterin. Minä ainakin rakastuin ideaan ja itse huivimalliin. Kiitos Heidi!


Ei kommentteja: